Vilket parti man röstar på kan vara något väldigt personligt, kanske vill man hålla det hemligt för till och med vänner och familj. Det har man rätt att göra. I Sverige röstar man anonymt, och ingen kan tvinga dig att berätta vad just du röstat på. Det är också en del av demokratin i landet, eftersom man annars kanske skulle kunna bli förföljd, hotad eller till och med skadad.

Politik är ett känsligt ämne och varje gång det diskuteras vädras åsikter och känslor. Om fel personer får reda på vad man röstat på kan det resultera i all möjliga hemskheter, så möjligheten att vara anonym med vilket politiska parti man röstar på handlar om trygghet. Sveriges medborgare ska känna sig trygga med att engagera sig i politiken och inte behöva vara rädda att straffas för det.

Det bästa är att inte berätta för folk vad man röstar på eftersom det alltid finns människor som tycker att man röstat fel. Här kan man få svar på flera frågor angående hur det egentligen går till att rösta och få mer information m hur valet egentligen går till.

Våga rösta, för ja, du kan vara helt och fullständigt anonym.